Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cień ;)

Hej!

Tam w oddali widzę cień.
Cień uroczy, cień troskliwy.
On mnie widzi, on tu idzie.
Ja go widzę, ja go słyszę.

Serce bije coraz szybciej,
Jego oddech, jego skrycie.
Ja to czuję, ja uciekam,
Lecz nie mogę i wciąż czekam.

Coraz bliżej, jego ręka,
Coraz mocniej, skorupa pęka.
Czemu teraz, czemu on,
Ten cień, ten człon.

To już koniec, on znika.
Jego twarz, jego mimika.
Wciąż się patrzę, wciąż się śmieję,
On odpływa, on bieleje.

13 562 wyświetlenia
35 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!