Menu
Gildia Pióra na Patronite

lasem borem i z humorem

Hej lesie, mój drogi lesie
Do ciebie śmieje się serce.
Moje słowa echo niesie -
Wraz ukojenie przyniesie.

Odwiecznym "darz bór" pozdrawiam,
A z szarakiem się umawiam -
Tropy lisicy zaplatam
I jego skoki ponaglam.

Staję w szranki z szablą dzika,
Patrzę, gdzie sarna pomyka.
W oddali słyszę zew wilka,
Z zachwytem słucham muzyka.

48 003 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Malusia_035

    31 July 2020, 10:53

    Dobre :) Więcej takich proszę :)

    Pozdrawiam Słonecznie :)

  • Naja

    30 July 2020, 22:29

    I zagrzmiał róg...

  • Maciek Zz

    30 July 2020, 16:04

    To rzecz oczywista,
    z jadowitych są tylko czerwone.
    Znam ich legowiska,
    one po coś zostały stworzone. 😀