Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kolysanka dla księżycowego Światła zagubionego w kropli Rosy.. Czy łzy?

Teksty z obrazami - Kolysanka dla księżycowego Światła zagubionego w kropli Rosy.. Czy łzy? - exsilentio
Kolysanka dla księżycowego Światła zagubionego w kropli Rosy.. Czy łzy? - exsilentio

Hej dziewczyno
Chmury miną,
Łzy popłyną,
uroda nie.

Za krótkie życie,
w ciepłym rozkwicie
By znaleźć w zachwycie
Za długie dnie.

Schnie cieniem kiść
By do czerni iść
Lecz to nie dziś
Powiozą mnie

Zaśnij więc duszo
By Ci nie uszło
Z albumów truchło
W gwiezdnych skier sieć

Oczy już zaśnij,
Piękno twej baśni,
W schodzące właśnie
Wypijam z gwiazd

Granatem wspomnienia
Co uśmiech zmienia,
Z jednego tchnienia
Sycąc nasz czas.

Quid Quidem

42 058 wyświetleń
582 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!