Menu
Gildia Pióra na Patronite

przeprowadziłaś mnie na drugą stronę drwiącej pamięci

Hecq: I Am You
http://www.youtube.com/watch?v=_eBGipALCc8

w sobie rozsnuci
aż po zszarzały horyzont
tkamy bezsłownie te wszystkie światła
co poprowadzą nas
w c i e m n o ś c i a c h

/dni/

od zmierzchu rdzawych pól
po srebrnych księżyca zniknięciach
szukać będziemy b e z p o w r o t n i e . . .

bo nie dzieli nas już
ten wstyd zaplątany w pościel
co jeszcze rankiem chciałby oparzyć dłonie
z niedotknięcia

a zza okna latarnie
jak zapałki w szklanych oczach
wcale nie chcą szeptać dobranoc
nad pustką krętych ulic
gdzie kiedyś - krok w krok - człowieczejąc
i palec w palec - z Bogiem
wciąż nie umieliśmy zmartwychwstać

my -
z przelotów wiatru
popiół wypalonych słońc

osiadłych na jednym sercu*

____________________________________________
* - [tu] chodzi o jeden, identyczny sposób kochania.

9578 wyświetleń
71 tekstów
80 obserwujących
  • MglistyPoranek

    3 July 2014, 09:10

    niesamowity - od pierwszego aż do ostatniego słowa