Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hanka upadła

Hanka upadła
w otchłań nałogów
od alkoholu
poprzez papierosy
wprost do woreczka z białym proszkiem

Hanka upadła
w sidła miłości
nastoletniej
niepojętej
toksycznej

Hanka upadła
w złe towarzystwo
czarno czarne
takie jak jej nowy charakter

Hanka upadła
na skraj wyczerpania
na skraj lasu
zgwałcona przez niejednego
którego o łyka prosiła

Hanka upadła
z ocen idealnych
i ze szkoły
i z podania do liceum
na skrawek ulicy pod lampą

Hanka upadła
tak ludzie
Hanka upadła
na sam
dół.

3014 wyświetleń
24 teksty
2 obserwujących
  • awatar

    9 April 2014, 15:44

    znałeś ją ?, pomogłeś upaść czy wstać ?

  • ~~Lotta

    9 April 2014, 14:45

    Coś jest w tym wierszu... :)
    pozdrawiam