Menu
Gildia Pióra na Patronite

czkawka

Halo, proszę pani?
Proszę się nie odwracać
Nikogo tu nie ma więcej

Przynajmniej dla mnie
Od kilku dłuższych chwil
Kilkuletnich

Pojawiłaś się nagle
Jak ta czkawka
Tylko, że miłosna

I męczę się z Tobą
Choć myślałem, że przejdziesz
Jak wszystko w mym życiu

Próbowałaś mnie przestraszyć
Nie pomogło

Chciałem zatrzymać oddech na dłużej
Tylko jak tu żyć

Nawet łyżka cukru
Popijana co wieczór herbatą
Nie zwalczyła Cie

Więc muszę nauczyć się z Tobą żyć
Na szczęście wcale chce

14/15.12.2013

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    15 December 2013, 18:06

    Inny;] dzieki:)

  • krysta

    15 December 2013, 12:56

    podoba się wiersz...