Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krzyk czarnego anioła

Gwizd opon,łoskot głuchy
Świat zwolnił swoje ruchy
Oglądam się za siebie
Lecz ona jest już w niebie

A potem stoi pośród kwiatów
biała bukowa trumna
Taka spokojna i dostojna
Taka smutna a zarazem dumna

I płyną po policzku łzy
Nie wierzę w to co dzieje się
I pęka serce pełne krwi
Bo nadal cały kocham Cię

A później wjeżdża w ciemny dól
Drewniana trumna mokra od łez
Ziemia dostała znów swą sól
I mnie zabierze kiedyś tez

A teraz patrze prosto w niebo
wiem że nie ujrzę teraz Cię
Lecz wiem że czuwasz tam na górze
Lecz wiem że znów spotkamy się

48 081 wyświetleń
592 teksty
92 obserwujących
  • kuloodporna

    28 February 2021, 21:10

    😭

  • PetroBlues

    30 September 2015, 13:45

    Wspomnienie sprzed lat...

  • Lola_♡

    29 September 2015, 19:16

    Jesienna nostalgia.

  • PetroBlues

    12 July 2011, 22:29

    Dzięki:) Miło mi że ktoś przeczytał tak dawno zamieszczony wiersz:) Miłego wieczorku:)

  • Gosia86rtk

    12 July 2011, 21:56

    Bardzo smutna historia krótkiego życia. Mimo, iż ujęta w niewielu słowach zrozumiała i jasna.
    Ładnie napisane. Pozdrawiam.

  • Meteora

    4 January 2011, 14:05

    Dość proste, jednak piękne, choć smutne. Podoba mi się.