Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gwiazda

Gwiazdy na niebie lśnią jasnym połyskiem
grają swój spektakl za kurtyną dnia
mimo że wzrok mój ogarnął je wszystkie
na jednej uwagę swą skupić chciał

Patrząc na Nią nie kryłem zachwytu
inne z zazdrości do mnie mrugały
lecz moje oczy wiernie do świtu
tylko te jedną oglądać chciały

Gdy na nią patrzę zapominam o troskach
nieważne dla mnie staje się wszystko
liczy się tylko ma gwiazda boska
bo przy Niej niebo wydaje się blisko

Mógłbym spojrzeniem wyznawać Jej miłość
porzucić wszystko i tylko patrzeć
czekać by marzenie się moje spełniło
by była Ona mą gwiazdą na zawsze

10 554 wyświetlenia
58 tekstów
6 obserwujących
  • pepek

    26 September 2016, 12:47

    Dziękuję bardzo :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • Cris

    3 September 2016, 13:35

    b.ładny.
    :)