Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grafika nieba

Gwiazdy bawią się
na sinym niebie
księżyc zwisa z trzepaka
włosami do ziemi

Tyle zwierząt
w tym bezkresie
konie podkowy gubią
rozbrykane
psu z pyska ślina cieknie
i welony mgławic

W taką letnią noc
lubię w górach posiedzieć
blask srebrnego globu
jak cukrową watę
zawinąć na patyk
i lubię czuć przestworze
wijące gniazda w wyobraźni...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 23 August 2019, 19:37

    Ładne.
    Pozdrawiam. :)