Menu
Gildia Pióra na Patronite

zapomnienie

Gwiazdy spadają z czarnego nieba,
Brak w nich czułości, kryje się w nich nić zapomnienia,
Każda sekunda przypomina mi Twój uśmiech,
Twe gorące łzy od szczęścia.

Gdzie się to podziało?
Coraz mniej rozmów i czasu.
Liście usychaja, kwiaty plyna w ruczaju.
Coraz mniej radości a więcej lęku się pojawia.

Czy przetrwamy ta próbę czasu?
A może to nie istniało?
Iluzoryczna poświata powstała w głowie,
Gdzie jesteś? Nikt się nie dowie...

Zapala się zielone światło, i migocze oblednie.
Czemu Ty, Martynko chodzisz w moim śnie?
Może to nie sen, a jawa... "Wszystko będzie dobrze"
Twój cudowny oddech otula mnie do snu.

5469 wyświetleń
54 teksty
1 obserwujący
  • krysta

    4 October 2014, 11:20

    ciekawy wiersz.
    pozdrawiam.