Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gwiazdy skradły me oczy.

Gwiazdy skradły me oczy
ślepo widzę me dni bez nocy.
Gwiazdy me popatrzcie się.
Już nie wiem czy na mej ziemi wywrócę się.
Wolę bardziej na księżycu być.
I o łączeniu gwiazd w gwiazdozbiory śnić.
Te gwiazdy bielsze niż moje koszule
Te gwiazdy tak białe witają mnie czule.
Witają mnie w nocy dni me wita księżyc.
Biały jak gwiazdy ,lecz połysk słoneczny.
Połysk tak żółty jak reflektory teatru.
Gwiazdy tak białe jak wełna baranków.
Można w tej całej nocy się cały zanurzyć.
Oddać się gwiazdom i księżycu potulnym.
W tej nocy i kolejnej ten widok powtórzyć.
A jak powtórzysz już owy wzrok,
to wiedz ,byś nie opuszczał mych gwiazdek o krok.

16 829 wyświetleń
118 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!