Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Gwiazdy niebieskie,
światła powszednie,
ulice wciąż puste -
nie dziś.

A może już jutro,
zatarcie to mnie
człowiek z człowiekiem,
jak słowa z czynem.

Zakończmy te modły,
próżne pisanie.
Może dziś powiesz mu:
to trudne rozstanie.

Lecz po co te walki,
po co te szmiry.
Żyjmy, więc w zgodzie,
zdrowiu i sile...

3413 wyświetleń
30 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!