Menu
Gildia Pióra na Patronite

Historia pewnej kobiety

Znajduję w sobie próżnię co gubi poszczególne zdania
stare fotografie
wspomnienie każdej z nocy którą spędzaliśmy w hotelu
smak najlepszej kawy
kobietę w zielonym kapeluszu

a może to perły budzą we mnie wątpliwość
że wszystko połykam
zamiast zatrzymywać w sobie lekkość chwili

rozpinam skórę i czuję zakotwiczoną przestrzeń
gdy wypada by pozostać w miejscu

na zawsze

to krótko być człowiekiem
podejmować słuszność
mieć na uwadze

nie zwariować

umieć wybaczyć kiedy przez mgłę
nie przebija się nic prócz żalu

otwieram oczy mimo niezakończeń *
chcę przestać ubywać

*celowe

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • sand

    17 November 2012, 14:07

    ;)

  • 16 November 2012, 23:45

    Rumienię się...

  • sand

    16 November 2012, 19:02

    kocham* Cię eOs ;)

    *celowe ;)