Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowa dla ciebie

gubią się słowa
na ścieżkach zamierzeń
wyprowadzone na spacer z życiem

ja je pozbieram dla ciebie…

uchwycę okruchy znaczeń
by w tobie miłością rozbrzmiały
gdy przekroczysz serca granice

i zakłócisz sobą moje plany istnienia…

uwiedziesz jednym pocałunkiem
dotyk warg wpleciesz we włosy
rozbudzając - delikatnie
by niczego nie skruszyć

chwila ta wszystkiego jest warta
i jeszcze tylko przez kilka dni
zarumienione wyobraźnią słowa

- daję ci na kartkach...

21 284 wyświetlenia
183 teksty
42 obserwujących
  • agniecha1383

    29 April 2012, 15:32

    Owszem...i tyle w nim delikatności...pozdrawiam

  • Adek.Nie ten

    29 April 2012, 15:22

    Piękny wiersz Pani Gracjoo.