Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bajki - Mitomanki 16

Gruba świnia ujrzawszy piękne wrota
pomyślała sobie poszukam błota...
Cóż za nie dola
bo nie ma ukochanego błota
co ja biedna pocznę
bez taplania swego.
Za nic nie odpuszczę
toć ja kocham szczerze
swe świńskie obyczaje...

Morał Bajki

Uważaj świnio jedna
byś nie zapomniała o dziecięcej udręce
w tym gorzkim świecie...
One nie zapomną i cię pożrą...

Z cyklu było sobie życie...cdn.

52 497 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!