Menu
Gildia Pióra na Patronite

niby czarny a waniliowy

granica możności - gdzie i jak jej szukać?
często prawie ją czuję
czasem straszliwie boli
gdy nagle pojawia się przede mną
niby ją wyczuwam
prawie w zasięgu mam…
jednak umyka mi… od kilku lat…

jest taka ruchoma
zależna od rodzaju myśli
od zapachu wiatru
od wyśnionego snu
od przeżytych dni
od czyichś dotyków
od historii opowiadanych wokół

dzisiaj wymykająca się granica
pachnie intensywnie czarnym bzem
który rano wyrósł mi w rękach
teraz granica i bez są równocześnie obok mnie i komputera
zaczerpuję w siebie powietrze
które mi nie przynależy…
z założenia przecież nie powinnam go pragnąć…

16.05.2018, 12.45-12.50

[przypomniane dzięki Skorpionowi]

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • Monika M.

    19 June 2020, 17:20

    jak wszyscy na tym świecie...

    od yestem
  • 19 June 2020, 17:10

    Quuurczeee, wszyscy kandydaci tak się starają, tak pracują, żeby loodziom było lepiej, a Ty... bezdomna.... :P:D

  • Monika M.

    19 June 2020, 17:00

    hmm... adresu nie mam...

    od yestem
  • 19 June 2020, 16:59

    Ja do Twojej krzyczę, moja jest na miejscu. :)

  • Monika M.

    19 June 2020, 16:51

    obiecanki...

  • 19 June 2020, 16:48

    Odwagoooo, przybywaj!!! :D

  • Monika M.

    19 June 2020, 16:41

    no... w salonie:)

    od yestem
  • 19 June 2020, 16:38

    Do odpowiedzi potrzeba odwagi, chęci odpowiadania, potrzeby udzielenia odpowiedzi, bezpieczeństwa wszystkich, których odpowiedź dotyczy, poczucia humoru, czasu i jeszcze paru szczegółów.
    To gdzie ta Twoja odwaga? :)

  • Monika M.

    19 June 2020, 16:31

    dobra. ustalone.
    a Ty masz odwagę odpowiedzieć?:)

    od yestem
  • 19 June 2020, 16:27

    Ja wiem, masz. :P