Menu
Gildia Pióra na Patronite

Raz ostatni

gorzkie łzy zatopiły w smutku łódź miłości
niepewności bezmiar zadaje pytania tonącemu statku
pragnę jedno wiedzieć
gdzie snu jest kres a jawy żywot istnienia
w tobie prawda niemy głosie - milczeniem odpowiedź
zadam pytanie raz kolejny, zadam
by unicestwić smak niepewności, zagłuszyć rozterki serca
odnaleźć drogowskaz w śród latarni nocy
zadam pytanie raz ostatni wszak długo czekam

długo?

o to pytanie zagłębia przestrzeń istnienia
nie czas jest wyznacznikiem lecz głębia uczucia
a jednak nie żyje w tym świecie, nie żyje
ma dusz z średniowiecza
wierzyć pragnie że poryw serca nagły
uleczy wszystkie przeszłe rany
zagoi szlaki na sercu przedarte
nową drogą, nowym życiem

zadam pytanie raz ostatni....

24 000 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • nieznam

    23 January 2012, 23:40

    interesujący tekst :)