Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Teksty z obrazami - *** - Sylwia P.
*** - Sylwia P.

gorzka czekolada
na rozbudzenie zmysłów

popołudniowa rozkosz
krucha beza

malinowa słodycz
na chłodny wieczór
do herbaty

smakowałeś
wszystkimi kolorami nieba...

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • scorpion

    16 December 2020, 23:24

    Oj Smoku, Smoku, drogi
    Nie dam Ci sera na pierogi
    Bo chociaż pokazujesz rogi
    Gniew mój będzie srogi

    Koniec z Twymi skarbami
    Niebo już nie sypnie mannami
    To nie las mój spłonię
    Drzazgami Cię do płaczu nakłonię

    W duppę.

    Krwi Ci a i owszem utoczę
    Tak ja w zemście broczę
    Bowiem jam jest zły gajowy
    A nie jak żeś myślał- bajkowy!

    *Szyderczy, potężny śmiech złowieszczej zemsty przy wbijaniu kolejnej drzazgi wiadomo komu, jak i w co*

  • 16 December 2020, 22:04

    Dobrej nocki Autorce życzę. :))

    Taaaak,
    ja Cię tam wcale nie będę szukał
    lecz wściekły wiewiór w lesie grasuje
    w niejedno drzewo on już tam... pukał
    i nikt Cię przed nim nie uratuje :D

  • scorpion

    16 December 2020, 21:38

    Smoku, gardzę ja na te Twoje wstręty
    Wiedz, że na początek będziesz wzdęty
    W paszczy Twej być- niemiła sprawa
    Zaś w duppie, toż to już zniewaga!

    Chciałbym wszem i wobec ogłosić
    Monstrum to marne planuję zagłodzić
    Schowam się w las, tam gdzie mi miło
    W dziupli, gdzie Drzewiec dopomoże siłą!

  • Sylwia P.

    16 December 2020, 21:30

    Sama czestochowę popełniam
    A tutaj sie do Was uśmiecham
    Bo dialog tu widzę niezły ale
    nikt nikomu nie ma za złe wcale 😉

    Spokojnej nocki🌛😁

  • 16 December 2020, 21:23

    Marysiu,
    lepiej tego nie czyń wcale
    bo zionę i miotłę spalę :D

    Autorka mnie pogoni za tę "częstochowę" ;)

  • 16 December 2020, 21:13

    Sylwia, ja zawsze żartuję. :))

  • 16 December 2020, 21:11

    Wartość wina...
    to się musi naponiżać biedaczyna
    by starczyło na taniego butlę wina :D

    Marysiu, On wie, że smok ma wyrafinowane podniebienie
    i byle czego do paszczy nie weźmie. :P:D

  • Sylwia P.

    16 December 2020, 21:04

    Maba, brawo!👋👋👋 Bo ja już nie wiedziałam czy panowie żartują, czy tam już na poważnie 😁

  • scorpion

    16 December 2020, 20:53

    Wartość wina znam po prostu, ot co, więc kulturalnie proszę, wy...latuj mi stąd ;D

  • 16 December 2020, 19:39

    Gajowy z lasu, to qulturą nie grzeszy, a do tego jeszcze sknera. :D