Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy znasz taką samotność

Gorąca herbata w dłoniach,
otulona wełnianym płaszczem.
Szarość w myślach - pokojach,
za oknem mróz - gwiazdy nad miastem.

Samotność ta sama co wczoraj
Z rozpiętym żaglem bezsennosci
Dryfuje w morzu łez i skona
Omamiona mgłą bezsilności

Zatrzymałem się tu - zmieniony
I umrę jak On i Ty i Oni
Drzewo wypuści pąk zielony
A kwiat zakwitnie w Twojej dłoni

12 303 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • 20 December 2016, 07:22

    Oczywiście, że wiem. Czasami potrzebuję odrobiny dywagacji dla poprawienia sobie nastroju :).

  • Cris

    19 December 2016, 21:30

    Wiersz czytelny, a Ty, sam wiesz jak z Tobą jest ;))

  • 19 December 2016, 21:26

    Czasami zastanawiam się, czy jeszcze jestem poczytalny? :)))

  • Cris

    19 December 2016, 20:59

    na poczytanie... :)

  • 19 December 2016, 20:49

    Na długo? :))

  • Cris

    19 December 2016, 20:43

    ...a mnie zatrzymał wiersz.
    :)

  • 14 December 2016, 23:17

    Bardzo miło to słyszeć :).

  • Papużka

    14 December 2016, 22:44

    Trafiasz do mnie...