Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 15 March 2021

Znasz taką samotność

Gorąca herbata w dłoniach,
otulona wełnianym płaszczem.
Szarość w myślach - pokojach,
za oknem mróz - gwiazdy nad miastem.

Samotność ta sama co wczoraj
Z rozpiętym żaglem bezsennosci
Dryfuje w morzu łez i skona
Omamiona mgłą bezsilności

Zatrzymałem się tu - zmieniony
I umrę jak on i ty i oni
Drzewo wypuści pąk zielony
A kwiat zakwitnie w twojej dłoni

15 737 wyświetleń
139 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!