Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gorąca fatamorgana

Teksty z obrazami - Gorąca fatamorgana - exsilentio
Gorąca fatamorgana - exsilentio

Miłość to iluzja,
Hormony złudzenia.
Tyle do powiedzenia
Ma gorycz na gruzach.

Formalnie razem,
Prawdziwie sami,
Tak słodko-gorzkimi słowami
W komorze świata trujemy gazem.

Prawda jest jasna i bardzo prosta,
Cierpliwa uczciwość i szczerość
Ogolą te kudły w umyśle na zero.
Miłość istnieje, kiedy żyje troska.

Życie to chwila.
We wspólnym chlebie
Smakują najbardziej kęsy dla Ciebie,
A Twoje dłonie plastrem po szpilach.

Lęki jak krety w gruncie toczą nory,
Gdy ludzie w pustych haseł trudzie
Chowają sny pod płaszczem złudzeń.
Bez prawdy miłości umiera świat chory.
Ślepca żar ognia ranami pobrudzi,
A przecież blask ognisk tak lubisz.
Kiedy to zrozumiesz - end of story.

Quid Quidem

41 983 wyświetlenia
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!