Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gonie myśli za Tobą
na skrzydłach przeszłości
ponad wichurą płoną moje włosy
bezosobowości.

Nie pragnę już od dłuższej chwili paru lat
nie wdycham dymu
po miłościach
startych z pustych dat.

Nie znasz mnie
na nowo
Nie przyjmujesz do wiadomości
mej obecności
Kolorowo
układasz chmury
z tylko sobie znanej wrażliwości.

Nie mam ciała i dotyku
poza zasięg wygnana
stulona w kłębek
naginam się sama.

Głuchym głosem
krajobraz zewnętrzny
bezpieczny mechanizm
niedotknięcie leży.

I snuje się
pomiędzy miedzą a słońcem
w czasy trzy zapisana
Tłukąc głową w mury
serca
zabijając się sama.

22 534 wyświetlenia
262 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!