Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bezradność

Godzinne, zapomniane rozmowy przez telefon,
Tysiące skasowanyc sms-ów,
Archiwalne rozmowy na gg,
Morze wypłakanych łez z radości,
I ocean wypłakanych smutnych, gorzkich łez.
Ukradkowe spojrzenia
I nienamacalne przypadkowe spotkania rąk.
Bliskość i odległość zarazem.
Wykrzyczane słowa nienawiści,
I stłumione w sobie „kocham Cię”.
Postanowienia o zapomnieniu
Bezradność przy Twoim oddechu na mojej szyi…
Bezradność przy odkryciu Twojej słabości.
Kobiet.

. . .

5213 wyświetleń
45 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!