Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gniew

Gniew,
Jakże niechciany a jakże potrzebny,
on zeszpeci najświeższy plon,
on wyrwie razem z korzeniami,
moje plastikowe drzewo,

To jest jak walka z hydrą
czyli bez najmniejszego sensu,
w mojej głowie pada deszcz bezkresu

Lecz zdaje sobie sprawę,że
Kiełki na zwykłym gruncie
nie wyrosną w naturze.
Ziemia musi być wilgotna,
potrzebne czasem burze.

4582 wyświetlenia
66 tekstów
5 obserwujących
  • Irracja

    11 October 2015, 09:18

    ... czasem bardzo potrzebne... te burze...

    ;-)