Menu
Gildia Pióra na Patronite

. . .

Głupie mam serce
pełne wzruszeń
i złości chwilowych.
Zepsuty w nim rytm
i bieg przestawiony.
Szmery w nim słychać
jak bzyczenie samotnej pszczoły.
A ruch w nim powolny
jak liść samowolny.

Durne mam serce
gdzie duma rozpiera.
Gdzie kolor czerwony
często bywa zaplamiony.
I drży przed uczuciem
często mylnym przeczuciem.

Pomylone mam serce
mój rozum zamyka.
Zaprzecza westchnieniom
wspomnieniom umyka.
Udręką jest moją,
przeczeniem miłości.
Dalekie od słońca
i bliskie ku nicości.

Nieudane mam serce
gdzie marzenia bezsenne.
Źle pojmowane
wciąż bywają obolałe.

25.01.2010

4515 wyświetleń
45 tekstów
0 obserwujących
  • Akte

    25 February 2010, 23:02

    Świetne

    Czekam na kolejne wiersze

    Pozdrawiam :)