Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kuropaty

głośne osiedle i autostrada
a na dole u podnóża świata
ku górze pną się karmione krwią drzewa

milczący przewodnicy prowadzący do nieba

tych wszystkich ludzi których ziemia pochłonęła
tych wszystkich ludzi których setki setka zginęła
nieświadomie zostało im życie odebrane
tak bestialsko i bezpodstawnie zabrane

trwają w milczeniu i tak trwać będą
bo dla wysokich prawa jest rzeczą zbędną

jedynie krzyże stoją - strażnicy pominięci pamięci
przez mieszkańców osiedla - bezmyślnie minięci

więc gdy kiedyś będziesz na kuropackiej ziemi człowieku
oddaj hołd tysiącom ludzi zamordowanych przez sowietów…

5585 wyświetleń
66 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!