Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głos

Głos w głowie krzyczy
Nie jesteś warta miłości
Nie zwracaj na siebie uwagi
Nie oczekuj czułości

Nie zasługujesz na radość
Na obecność przyjaciół
Bez przerwy głos wraca
Bezlitośnie mnie obraża

Codziennie walczę z nim
Jak z wieloletnim wrogiem
Próbuję zrozumieć skąd jest
Dlaczego przyszedł

Nie chce zniknąć
Choć czasem słabnie
Czekam niecierpliwie
Aż całkowicie z sił opadnie

Bo przecież każdy zasługuje
Na ciepło, na dłoń pomocną
Każdy powinien czuć się warty
Rzeczy małych a tak wielkich

56 120 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących
  • Uzjel

    6 May 2023, 23:06

    Zawsze bądź sobą..
    W myślach i emocjach..
    Szczęście Ciebie znajdzie..

  • Victoria Angel

    5 May 2023, 18:48

    Niewola niskiej samooceny, bądź walka z niską samooceną... bardzo trudne na co dzień.

    od Naja, 2010, Vegas68
  • 5 May 2023, 16:15

    Dlaczego każdy? Jakiś przymus?