Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Kiedyś będę Zołzą "

Głębokość bólu na szerokość horyzontu myśli
Mierzona była krokami Twoich kłamstw
Dlaczego mężczyźni kochają 'zołzy'
Uczciwość, lojalność (nie)popłaca?
Moja ciężka praca - na marne poszła
Oszczędność w prawdzie Twoja -
cierniem serca mego...Nic z tego
Kobiety kochają zimnych drani?
Nie wszystkie...
Nóż w plecy, kolejny raz już nie zrani ?
Krew powoli się sączy - ucieka ze mnie życie
Zimno mi, a chcę jeszcze żyć
Panie Boże pozwól mi
Czy tak ma wyglądać dalsze życie?
Ja, nie godzę się z tym, by tak żyć
Nie będę kochać zimnego drania
Nie!
To już czas przeszły
A w sercu rana?

Kiedyś Zołzą zostanę
Może zaleczę serca ranę

Z serii ' Ciernie serca'
Kiedyś

281 605 wyświetleń
2731 tekstów
35 obserwujących
  • Naja

    26 November 2020, 18:46

    E tam... Deklaracje na nic !!! Nic się nie zmieni, poza tym, że zołza pokocha drania...

  • kuloodporna

    24 November 2020, 00:06

    Nie warto zmieniać się dla kogoś....Pozostać warto do końca tylko sobą.......a jeśli komuś nie podoba się nasza osoba .....nie ważne .....jego wola.......Serca rany pozostaną czy będziesz su.....k.ą czy damą .......Najlepsze wyjście z tego stanu pozostać sobą na wieki wieków Amen.......:)))

  • 23 November 2020, 00:27

    Grozisz? Czy... sobie obiecujesz? :)
    Mężczyźni nie kochają zołz, kobiety nie kochają drani
    Nie trzeba wierzyć w byle plotki, proszę Pani :))
    Lecz na tym łez padole pomiędzy dniami i nocami
    kręcą się prawie same zołzy i dranie za draniami :D
    Dobrej nocy. :))

    od szpiek, Sol 8, sprajtka