Menu
Gildia Pióra na Patronite

bliscy nieznajomi

głęboko wpada kamień
słońce w unoszonej kropli lśni

chwile jak ptaki

a my

mijając się
zaistnieliśmy by odejść

i tak jak ktoś
może ujrzeć w nas
bliską osobę

tak każde z nas
wciąż pragnąc ocalić tamtą chwilę
w nieznajomej
nieznajomym
odnajdywać będzie drugie

bo zaistnieliśmy odchodząc
od siebie razem

*

(są ludzie
którzy
choć spotkani jeden raz
pozostają na całe życie)

30 300 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    23 August 2016, 22:47

    Ljja - bardzo Ci dziękuję. Również pozdrawiam ;-)

  • Ijja

    23 August 2016, 13:57

    Bardzo mądry i piękny wiersz;) pozdrowienia

  • giulietka

    22 August 2016, 13:00

    Czasem jedno muśnięcie zostawia trwalszy ślad niż tysiące uścisków.
    Piękny i bardzo mi bliski...

  • silvershadow

    18 August 2016, 15:42

    22luty dziękuję.

    Thé vert - bardzo mi miło, że do mnie zaglądasz.
    Pozdrawiam serdecznie :-)

  • 22luty

    9 August 2016, 23:02

    Piękne, końcowy przypis baaardzo trafny !

  • silvershadow

    9 August 2016, 15:50

    Dzięki, Reynold.

  • silvershadow

    9 August 2016, 15:28

    Cris, Adnachielu: Dziękuję Wam/ miło Was gościć.

  • Adnachiel

    9 August 2016, 15:09

    Świetny.
    Czyli jak zawsze u Ciebie :)

  • Cris

    9 August 2016, 14:42

    Przemawia...świetny.
    Pozdrawiam.
    :)