Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczy Twoje

Głęboko się skryło w Twych ślicznych oczach,
szczęście którego tak długo szukałem.
Kiedy w nie spojrzę to bujam w obłokach,
lepszego uczucia dotąd nie znałem.

Niebo pełne gwiazd nie może się równać,
z czarem i wdziękiem z Twych oczu bijącym.
Twe oczy wszędzie się będą wyróżniać
i błyszczeć blaskiem tak jasno świecącym.

Dumnie przyznaję że jestem złodziejem
i staje się coraz to bardziej pazerny.
Z obsesją kradnę Twe każde spojrzenie.
Widok Twych oczu jest dla mnie bezcenny.

Jeżeli oczy są duszy zwierciadłem,
to Twa jest czysta jak łza z nich płynąca.
Przy Tobie anioł wydaję się diabłem,
zachwycać się nimi mogę bez końca.

10 552 wyświetlenia
58 tekstów
6 obserwujących
  • 26 February 2011, 19:36

    Śliczne. :)