Menu
Gildia Pióra na Patronite

Flauta

głęboko pośród wysokich ścian
łączących przestworza z dnem
ciężkiego oceanu

cień niesie zwietrzałe łodzie

pierwsze ślady czerwonych kropli
odbijające chmury
radioaktywnego pyłu

zwiastują silny deszcz
napierający z każdej strony

niebo
choć nigdy nie leżało odłogiem
unosi się pierwszy i ostatni raz
nie mogąc spaść

30 287 wyświetleń
359 tekstów
51 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!