Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muszelka znaleziona przypadkiem

Gdzieś
jakiś punkt na plaży
sylwetka przetarta mgłą
szumem fal
wzruszających ramionami

Na wodzie
czarnym plackiem
osiadło ptactwo
niosąc zmęczenie w skrzydłach

Kolejna sylwetka
podeszła do morza
i patrzy
fale łaszą się do jej stóp
tańczy wiatr w rozwianych włosach

Czarne łabędzie zabłądziły łzami w oczach

127 826 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    14 April 2015, 23:27

    Niczym obraz malowany życiem ...