Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na zawsze w moim sercu...

Gdzieś zagubione wśród jezior i lasów
Miejsca moje ukochane…
Myślami z dzieciństwa niedoskonałego wspominane…
Bajeczne miasto marzeń…
Kilku małych smutków…
Wielkich wrażeń…
Tych spełnionych i tych niespełnionych młodości marzeń…

Miasto, którego bocian ukochał w swoim locie mistycznym…
Ozdabiając dom mojego dzieciństwa gniazdem metafizycznym…
Miasto, w którym jezioro kształtem serca wyznacza swoje granice…
A nad wodą motyle,ważki,białe gołębie…czasem anielice…
Miasto otoczone niczym twierdza lasami…łąkami dziewiczymi…
W których ptactwo odśpiewuje rapsodię nutami porannymi…

Jakże daleko mi do ciebie teraz…
Dużo o tobie myślę i płaczę z tęsknoty nieraz…
Budzę się rankiem i często krzyczę…
Wrócę do ciebie jeszcze…Obiecuję… moje Ty ukochane,cudne Bartoszyce…

189 976 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    26 March 2011, 18:47

    Odwiedź...warto...tyle tam magicznych miejsc...

  • jacqeline

    26 March 2011, 18:45

    Niestety nie, ale bardzo bym chciała kiedyś zobaczyć wszystkie miejsca, które wspomina moja mama.

  • Seneka 18

    26 March 2011, 18:42

    Byłaś na sercu? tzn nad tym jeziorem na diabelskiej górce koło mostu kolejowego?

  • jacqeline

    26 March 2011, 18:38

    Och Bartoszyce, miasto mojej mamy, a i ja wiążę z tym miejscem miłe wspomienia:)

  • Seneka 18

    18 August 2010, 20:57

    OK...powiadomię :)

  • Bezsens

    18 August 2010, 20:51

    Jak to Coelho pisał, trzeba się uczyć również na cudzych doświadczeniach :)

    Jak coś Gerardzie daj znaka, że wrzuciłeś opowiadanie jakieś (po prostu nie wchodzę w dział opowiadań ;) )

  • Seneka 18

    18 August 2010, 20:46

    Nio już na jesień :).Chciałbym opowiedzieć Wam ciekawe historie z życia wzięte :)I pewnie opowiem :)

  • Bezsens

    18 August 2010, 20:40

    Ale rozbudziłeś moją wyobraźnie tym, że opowiadania już na jesień :):):)

    Czekamy !

  • eveline2

    18 August 2010, 20:28

    Gdybym mogła...ale owszem chociaż tak +++++++

  • Seneka 18

    18 August 2010, 20:28

    Dopiero zaczynam swoją przygodę z wierszami :).Nie mam zbyt dużo czasu by pisać.Popisuję trochę w domu trochę w biurze.
    Jesienią będę mógł dłużej posiedzieć i może uda mi się napisać kilka opowiadań...
    A tak w ogóle to fajnie,że Ci się podobają wiersze :)