Menu
Gildia Pióra na Patronite

Schronienie

Gdzieś za tęczą jest świat,
skryty pod powiekami.
Przy sercu jest hak,
z wielkimi brzęczącymi kluczami.
Do wejścia droga prowadzi,
usłana pragnieniami.
Skromne drzwi z dziesięcioma zamkami.
Za nimi moje westchnienia,
marzeń cienie,
nadziei kolory,
i wiatr szepczący melodie dwóch serc.
Być tam to przywilej,
moich fascynacji przyzwolenie.
Być z Nimi to dar,
Mojej duszy spełnienie.
Tam Cię przechowam.
Na zawsze.
Na wieki.
Bo tam,
to wieczność,
a wieczność,
to Ja.
(wszystko co mogę Ci dać).

2107 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!