Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Tylko czas

Gdzieś w nas
zaklęty czas

dojrzewa niczym niezmącona
chwila,pąki róż rozkwitają
ogród serca pachnie
białym bzem a piwonia
zbiera płatki spod stóp

ciepły deszcz spływa
nam strumieniem po
duszy ,ożywia zmysły
miód plastrem koi
zbolałe ,gojące rany

bezpowrotnie tracimy czas
i choć magiczne chwile są zbyt ulotne
w nas pozostaną aż po wieczność.
https://www.youtube.com/watch?v=NLPco4lNM5M&ab_channel=bydgoszczanka57

65 917 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!