Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szanuj bliźniego

Gdzieś w Beskidach wiodąc Los
Szanuję Zło
Które nas otacza
Które dotyka innych póki co
W nadziei że kiedyś
Kiedy przyjdzie po mnie
Okaże miłosierdzie
I dotknie mnie nie piekłem
A jedynie cierpieniem
Może nawet tylko smutkiem
Albo chciwością
Wyniosłością poniżeniem
Czy zwyczajnym złodziejstwem
Chamstwem i wykształceniem
Zaprzęgniętym w system
Lub otumanionym ideologią
Modlę się więc
Nie pozostaje nic innego na zło
Ono było jest i będzie
W nas

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    17 February 2020, 10:30

    Dziękuję Piotr. Dobrego tygodnia, w szczęściu po prostu.

  • marka

    16 February 2020, 20:15

    Zła jest więcej, ale dobra też nie brakuje. Pozdrawiam...