Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Nadzieja"

Gdzieś na rozstaju dróg,
i za największym życia
zakrętem...
rozsypały się wszystkie myśli
i wspomnienia,
porwał je wiosenny wiatr.
Wpatrzona w pustkę
nie czułam już...nic,
i ponad ten smutek oczy podniosłam
a wtedy...zobaczyłam...
piękne marzenia.
Kolejny raz otwieram swoje serce,
bo aby dotknąć miłości,
dotknąć najpierw muszę...Ciebie.
Wiem, że gdzieś...jesteś
pewnego dnia...przyjdę...
chociaż nie wiem gdzie...
bo jeszcze nie wiem...
kim... jesteś !
Marzenia ubrałam w nadzieję,
cierpienie zamieniłam w pragnienie,
ostatnią swoją łzę w...
lśniącą gwiazdę na niebie,
bo jutro...
miłość...odnajdzie...
mnie i...Ciebie.

54 914 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    22 April 2011, 12:19

    I taka wiosna mogłaby trwać...cały rok :):)