Menu
Gildia Pióra na Patronite

PROWINCJA

Gdzieś na Podbeskidziu w dużej bardzo wsi
Prawie nie słyszałem o lesbijce lub geju
Tym bardziej o ich jednopłciowym związku
Za to są tutaj rodziny klasyczne naturalne
Ze związku kobiety i mężczyzny
Rodzą się dzieci i muszą
Podporządkować się zasadom nakreślonym
Przez rodziców

Słyszałem i czytałem
Że w wielkoświatowym Madrycie
Jest już bardzo bardzo inaczej
Małżeństwo Rodzina to wszelkie
Ludzkie kombinacje a wkrótce może
Nie tylko ludzkie

Dzieci zaś z mocy prawa nie należą
Do rodziców
Paragrafy traktują ich
Jako opresję dla potomstwa

Warto dla takiego postępu
Moim zdaniem przyjemności i pychy
Tak niewielu niszczyć tak wiele wielu?

297 709 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!