Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hej...

Gdzieś na drodze pod reglami
w cieniu świerków i buczyny
śpiewam górom głosem białym
sercem smutnej dziś dziewczyny

Hej... po łąkach i po halach
głos mój tęskny echo niesie
ponad granie... ponad turnie
i po cichym... ciemnym lesie

Śpiewam na rozpaczy rzewną nutę
słów potoki rwące płyną dolinami
o tym co być mogło a nie było
o miłości niespełnionej między nami

Hej... na niebie nad górami
lata sokół hen wysoko
może smutek... mój zabierze
ponad wierchy... ku obłokom

14 442 wyświetlenia
126 tekstów
32 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    20 July 2012, 21:51

    dzis i ja sie pokolysze...hej...

  • aloya

    20 July 2012, 09:15

    Pięknie śpiewasz Mario, napewno sokół usłyszy echo tej pieśni i smutek twój zabierze ponad wierchy...( piękne )wyciszyłaś i ujęłaś mnie swoją pieśnią. Piękne i smytne słowa spowodowały że zatrzymałam się na dłużej przy Twoim wierszu śpiewając z tobą pozdrawiam serdecznie.))

  • sparkling angel

    19 July 2012, 23:43

    piękny wiersz Marysiu ale smutek czuję w twoich zdaniach.... ale mam nadzieję że jednak "sokół" przyleci niebawem.

  • misiek45

    19 July 2012, 23:24

    Hej wierszyk brzmi na góralską nutkę ,śliczny-pozdrawiam serdecznie Marysiu