Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Między wierszami "

Gdzieś między wierszami
Serca się otwierają
Tęsknotą przepełnione
Otulone spokojną melodią
Zamknięte powieki drgaja
Jedna myśl zbyt krótka
Piosenka Nasza - smutna
Spadł pierwszy liść
Płoną lasy czerwienią
Złotem się mienią pola
Czy Twoja dusza gotowa?
Serce otwarte na miłość?
Czeka jesień przed drzwiami
My drzwi zamknięte mamy
Serca otwarte na siebie
Tylko czegoś brakuje
Sama już nie wiem.........

Myśl urwana
Brakuje kilku wyrazów
Jednego zdania
Może to jeszcze nie ten czas...?
Czas złotej jesieni - Czas kochania?

24.09.2020

19:38

281 864 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
  • Maciek Zz

    24 September 2020, 18:36

    Wpuście jesień i siebie do siebie
    minie wrzesień, wy miejcie jak w niebie.