Menu
Gildia Pióra na Patronite

chłopiec

gdzie koniec szaleństwa
koniec
kultu krwi ?

mały chłopiec
chciał bawić się w żołnierzyków
wysłali go
w środek pożogi
morza ognia i śmierci

zabrzmiały werble
szeregiem do piekła !
marsz !
na chwałę jego wysokości !
króla - tyrana !

mały chłopiec
na strychu starego domu
chciał się bawić
bawić

tylko bawić ...

159 240 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • marka

    15 August 2013, 11:27

    Życiowy wiersz, z przesłaniem i na nasze czasy.