Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czytanki

gdziebym nie spojrzał
chodząca książka
że nie muszę iść do
biblioteki
każda twarz jest dla mnie
czytanką
mimika przecież wyraża
wszystko

więc po co mi książki
nie potrzebuję ich
kiedy ulice tętnią
miasta
ptaki drzewa
chmury
deszcz
wiatr w polu
to również są moje czytanki

ależ mam tego czytania
że braknie
mojego życia

8197 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
  • 29 June 2021, 19:54

    Jednak nie radzę rezygnować z książek...!
    Pozdrawiam