Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pieśń bez pożegnania.

Gdzie w bezszelestnej ciszy serca
Zadrży muśnięciem światła promień,
Anielską jasność szept roznieca
Nieśmiertelnej pieśni rodząc płomień.

Tam w nut zaklętej serca gamie
Ten dźwięk najmilszy znów usłyszysz.
Połóż mi dłoń na duszy ramię.
Pieczęcią bądź mych wspomnień ciszy.

W ciemności - gwiazdo moich myśli
W błękicie - ścieżko tęczy snów
Pokaż mi w mgłach jak cud się ziści
Prowadź za rękę, jak dawniej, znów.

Promieniem jasnym prosto z nieba
Muzyką palców dotknij mą skroń.
Niczego więcej mi nie trzeba
Prócz dźwięku, co nadał rytm moim snom.

Przez chwilę wstęgi naszych marzeń
W warkocze tęczy twój anioł splótł,
Lecz każdy z nas ma inną drogę,
Czy zechce Bóg ocalić ten cud?

Gdziekolwiek los mnie zaprowadzi,
Usłyszę Twój szept z najdalszych stron
Światło mej duszy obecność mą zdradzi
Obudzi mnie świtaniem melodii Twej ton.

Kiedyś na moście naszych snów
Co niespełnieniem pod niebem zawisły
Serce przy sercu staniemy znów
W przystani rzeki naszych myśli.

137 915 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    15 January 2011, 22:33

    ...za Światłem duszy...

  • Irracja

    15 January 2011, 22:27

    ... tęsknota za...

  • Huaquero

    16 September 2010, 13:30

    Cudne, cudne,

    Cudne...

  • giulietka

    15 September 2010, 20:25

    Ależ ja nie dostrzegam wśród tych spojrzeń oczu żadnego giermka,
    Prince Paris:)

  • Adnachiel

    15 September 2010, 19:30

    Jeśli Ty nie zasługujesz na podziw względem swoich tekstów, to bardzo wątpię, że ktokolwiek inny jest tego bardziej godny :)

    Zachwyt w oczach giermka - bezcenne :))

  • giulietka

    15 September 2010, 18:58

    Dziękuję Wam za tyle ciepła...
    Każde z Waszych słów chowam głęboko w sercu,bo są dla mnie natchnieniem i wyzwaniem, choć wiem, że jeszcze nie zasługuję na tak wspaniałe komentarze:)

  • Adnachiel

    15 September 2010, 14:28

    Usted sabe cada sonrisa, cada herida. Tú sabes todas las carreteras sinuosas. Cómo se encuentra entre otros, como te busco? Déjame, te encontré y yo no estaba solo :)

  • 15 September 2010, 10:08

    prześliczny wiersz!

    pozdrawiam. :)

  • Seneka 18

    15 September 2010, 10:03

    Cudownie piszesz...Mogę czytać i czytać Twoje wiersze...

  • motylek96

    15 September 2010, 07:40

    Piękne,brak słów na zbędne komentarze.
    Zabieram do siebie:)
    Pozdrawiam miłego dnia życzę:))