Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Gdzie te szepty
Chłodnego Kościoła
W upalne południe.
Gdzie miękkość
Starego fotela
W szary wieczór.
Gdzie trzask płyty
Pod dachem
Cicho granej
Gdzie jesteś.
Zagadko
Czy został
Choć cień
Niewinnej delikatności
Skutecznie zgubionej
W poszarpanej rzeczywistości
Gdzie pamięć sięga
Jedynie chwili
A dwa dni temu to już lata.

4467 wyświetleń
40 tekstów
10 obserwujących
  • 16 March 2016, 07:54

    nostalgicznie bardzo:)

  • fyrfle

    15 March 2016, 13:49

    jesień z bardzo zaznaczającą się zimą w tle.