Menu
Gildia Pióra na Patronite

gdzie się podziały wróble?
w niedzielne przedpołudnie
wróciło do mnie to pytanie powtórnie

gdzie się podziały wróble?
zostawiły okna i ulice brudne,
poleciały sobie gdzieś na południe?

gdzie się podziały wróble?
wokół same sroki, wścibskie i butne,
ogarnęły miasto, paradują dumnie

gdzie się podziały wróble?
co się w kałużach kąpały
i ćwierkały tak cudnie,

no gdzie?

347 733 wyświetlenia
2779 tekstów
29 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!