Menu
Gildia Pióra na Patronite
Maniek2010

Maniek2010

Gdzie serce Twoje ostatnio zamieszkało? Zawsze tak subtelnie mój dom omijało.
Jest tak pusto. Smutek zdrapuje farbę ze ścian. Okna pootwierane. Wręcz proszę się o włamanie.
By tylko nie być już sam…
Nawet jeśli ktoś puka do drzwi ja i tak wiem, że to nie jesteś Ty.
Mimo wszystko otwieram a to znowu żart. Nie potrzebuje litości, nie domagam się nawet sprawiedliwości a tylko ukojenia; aby ból zupełnie nie zdemolował mnie jako istnienia.
Łzy sprawią, iż zgnije podłoga.
Wpadnę do piwnicy, poczuje się jak w kostnicy. Wole jednak tam zostać na zawsze, niech to będzie mój Azyl… Niczego na siłę przecież nie zrobię. Los zadecydował, przeznaczenie wygrywa.
Jeszcze krzyk nieusłyszany – o miłości, nie jesteś litościwa.

3187 wyświetleń
43 teksty
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!