Menu
Gildia Pióra na Patronite

A przecież...

Gdzie są słowa o miłości
które w ustach... drżeniem.
Albo czuły dotyk dłoni
będący marzeniem.

Gdzie są oczu pary dwie
w spojrzeniach nieśmiałość.
Kołysanie nagich ciał
połączonych w całość.

Gdzie rytmiczne bicie serc?
Cichy jęk spełnienia?
Czytam i wyciągam wnioski
mam... chwile zwątpienia.

W słowach czasem tyle gniewu
albo chaotycznie brzmią.
W wierszach skąpo albo orgie
albo też z miłości drwią.

Jest nieczułość, obrzydzenie
niewybredność w zdaniu.
Czy już większość nie potrafi
pisać o... kochaniu?

A przecież...

http://www.youtube.com/watch?v=iOdct9Z1LXc

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • 28 June 2014, 17:47

    Pełen refleksji i z przesłaniem wiersz.Pozdrawiam.

  • agniecha1383

    20 May 2014, 08:36

    Oczywiście po trochu to przekaz:) Jest wiele osób którzy naprawdę piszą przepięknie ale też wiele wierszy napawających mnie obrzydzeniem bo... czy słów o częściach ciała czy związanych z seksem nie można zastąpić takimi które w rzeczywistości sprawią że czytelnik wnet by...pożądał?dziękuję i pozdrawiam:)

  • dana1596

    20 May 2014, 08:29

    pięknie..ale ze smutkiem, troska...prośba?
    Podoba mi się, szczególnie ostatnie wersy
    Pozdrawiam ciepło