Menu
Gildia Pióra na Patronite

Polscy mężowie - 80 -90

Gdzie rzęście byli
Jak na granicy
Dniami całymi
Rodziny polskie tkwiły

A gdzie byliście
Jak kobiety nasze
Na obcych brukach
Za marki tuliły

A gdzie byliście
Łajzy pierdoły
Schowani tyłem obróceni
Wszak was oczekiwano

A gdy majątek
Puścili jak wiano
Tej panny i matki
Którą sprzedano

Gdzie rzęście byli
Polscy mężowie
A może nie polscy
I nie mężowie

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!