Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kokosza.

Gdzie moralność
skoro mówią
- zdrada to nie zdrada
bo o dzień spóźniona
a honor
nie wart grosza
bo o grosz tylko tańszy
niźli kura złota

A jeśli powiem
"Bóg"
nie daj Boże
ilu parsknie
a ilu tych, co w trwodze

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • 24 June 2015, 20:10

    Bardzo mądry wiersz...

  • nicola-57

    23 June 2015, 17:49

    niestety jest tak jak piszesz, 5 ostatnich wersów, to bdb puenta tekstu
    pozdr.

  • szpiek

    23 June 2015, 10:53

    Świetny tekst !

  • Naja

    22 June 2015, 20:05

    Zwierciadło naszych czasów...
    Bardzo mi się podoba wiersz :-)