Menu
Gildia Pióra na Patronite

panna poranna

gdzie jesteś?
ty co budzisz w nas życie
staw skuty wciąż lodem
w parku śnieg pod ławką
cisza jakby przed wschodem
szalik na drutach zrobiony
serce puka pod żebrem
z tęsknoty zimne

nie dąsaj się
przywróć drzewom zieleń
kwiatom podaruj zapach
a ptakom trele
promienna panno z wianuszkiem
już czas byś przyszła
siać uśmiech na twarzach
smutne oczy roześmiać

3099 wyświetleń
52 teksty
19 obserwujących
  • Aquarelle

    7 April 2013, 14:06

    Podobnie pomyślałem, gdy myśl pojawiła się w głowie.
    Dziękuję za komentarze.

  • Aquarelle

    6 April 2013, 21:34

    Kto ją tam wie, może przeczyta. :-)
    A może ten klucz dzikich gęsi, który dziś widziałem jest zwiastunem jej rychłego nadejścia...

  • luterin

    6 April 2013, 21:19

    Jednym z uroków wiosny jest również...czekanie na nią...
    Tak i niech już się nie dąsa, niech zazieleni świat !
    Może przeczyta i przyjdzie :)

  • Aquarelle

    5 April 2013, 12:49

    Myślę, że to już jest kwestia tygodnia.
    Cieszę się, że zajrzałaś do mnie. :-)
    Pozdrawiam wiosennie.

  • Papużka

    4 April 2013, 15:43

    :) Owszem. Pozdrawiam.

  • innocentryczna

    4 April 2013, 15:41

    ot co. Ludzie są omylni, jak i ja przed chwilą.
    przepraszam więc :)

  • Papużka

    4 April 2013, 15:29

    Mi się wiosna najbardziej kojarzy z witaminą D w którą jesteśmy ubodzy po zimie... a wit. E zawsze można w sklepie kupić pod postacią różnych orzechów lub słonecznika.. itd... Chyba wkradła się pomyłka. :P Ot moja mała upierdliwość. :)

  • 4 April 2013, 15:27

    Piękny wiersz!
    Pozdrawiam.

  • innocentryczna

    4 April 2013, 15:24

    MAŁO WIOSNY W NAS - NIEDOBÓR WITAMINY e.

    ale tu... powiew świeżości, nadzieją oplątany. Oby więcej usmiechów na twarzy wywołał!

  • Aquarelle

    4 April 2013, 11:54

    Bardzo proszę, Agusiu.
    I ja dołączę Tańczące Eurydyki.

    http://www.youtube.com/watch?v=UR1M4vXx318

    Video UR1M4vXx318